
خرید دستگاه جوجه کشی سوالاتی که هنگام خریدباید از خودمان بپرسیم
سلام
در این مقاله میخواهم تجربه چندین ساله خودم را در رابطه با انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب با شما کاربران عزیز در میان بگذارم.
در این بازار شلوغ و سردرگم کننده انتخاب یک دستگاه جوجه کشی مناسب واقعا کار بسیار سختی است از این رو تصمیم گرفتم این مقاله چند سطری را تقدیم شما دوستان عزیز کنم.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
خرید دستگاه جوجه کشی سوالاتی که هنگام خریدباید از خودمان بپرسیم
1- ظرفیت مورد نظرم چیست؟
در هنگام انتخاب یک دستگاه جوجه کشی اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید ظرفیت یا تعداد تخمهایی که میتوانید داخل دستگاه استفاده کنید، میباشد.
معمولا ظرفیت دستگاهها برای هر تخمی توسط جدولی مشخص شده یا به طور پیشفرض ظرفیت تخم مرغ در آنها مشخص شده و با یک حساب کتاب ساده میتوانیم به ظرفیت دیگر تخمها نیز پی ببریم.
برای انتخاب ظرفیت مناسب باید تعداد تخمهایی که در روز میتوانید تهیه کنید را مشخص کنید؛ مثلا تعداد ۵ تخم مرغ در روز که میتوانیم به مدت ۷ روز آنها را ذخیره کنیم، پس ۷*۵ مساوی ۳۰ با این حساب یک دستگاه جوجه کشی باظرفیت ۴۲ عدد تخم مرغ برای خرید ایدآل خواهد بود.
اگر زمان دقیق تهیه تخمها مشخص نیست و یا ممکن است بیشتر از ۷ روز به طول بینجامد میتوانید از دستگاههای ستر و هچر همزمان استفاده کنید که درمراحل بعد توضیح خواهیم داد.
2- آیا نیازی به دستگا ه های ستر و هچر همزمان دارم؟
ستر به طول دوره رشد جنین داخل تخم گفته میشود و در تخم مرغ این دوره به مدت ۱۸ روز میباشد.
و هچر به معنی بیرون آمدن جوجه از تخم میباشد و طول دوره معمولا سه روز است، در این سه روز آخر تخمها باید در شرایطی متفاوت تر از دوره ستر قرار بگیرند تا جوجه ها راحت تر بتوانند از تخم بیرون بیاییند.
در دستگاههای ستر و هچر همزمان این دو عمل در یک دستگاه به صورت همزمان انجام میگیرد.
فرض کنید شما یک دستگاه با ظرفیت ۴۲ عدد تخم مرغ، با قابلیت ستر و هچر همزمان داری، امروز شما ۲۰ عدد تخم مرغ دارید و ۲۰ عدد دیگر طی ۱۰ روز آینده خواهید داشت، اگر بخواهیم ۱۰ روز صبر کنیم تا تخمها ۴۰ عدد بشوند مسلما تخمها کهنه خواهند شد. راه حل جلوگیری از خراب شدن تخمها همین دستگاهها هستند. به صورتی که ۲۰ تخم موجود را داخل دستگاه میگذاریم و ۲۰ عدد دیگر را ۱۰ روز دیگر، تخمهایی که مرحله اول وارد دستگاه شده زودتر هچ خواهند شد پس لازم هست آنها را به قسمت هچر دستگاه انتقال دهیم تا جوجهها بیرون بیاییند.
پس اگر تعداد مشخصی تخم در روز ندارید یا با فاصله زیاد جمع آوری میکنید، این نوع دستگاه ها بهترین گزینه برای انتخاب میباشند.
3- دستگاه فول اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک
دستگاههای جوجه کشی بر سه نوع میباشند.
دستگاههای جوجه کشی ساده یا دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک
دستگاههای ساده بیشتر کاربرد آزمایشی و جزو وسیلههای جانبی یا زاپاست به شمار میروند و نمیتوان انتظار کارهای حرفه ای را از آنها داشت.
دستگاههای نیمه اتوماتیک مناسب مصارف خانگی و نیمه حرفه ای میباشند و برای جوجه کشی از پرندگان معمولی گزینه بسیار مناسبی میباشد، همچنین از قیمت پایینی برخوردار هستند.
اما دستگاههای تمام اتوماتیک بسیار دقیق و هوشمند میباشند و میتوانیم از آنها انتظار زیادی نسبت به دستگاههای قبلی داشته باشیم؛ و برای جوجه کشی حرفه ای و پرندگان گران قیمت گزینه بسیار مناسبی میباشد.
در آخر اشاره میشود برای جوجه کشی از هر نوع دستگاهی حتی تمام اتوماتیک نیاز به تجربه هست و با داشتن تجربه حتی میتوانید با یک دستگاه ساده راندمان یک دستگاه حرفه ای را داشته باشید.
4-بیشتر از تخم چه پرنده ای در دستگاهم استفاده خواهم کرد؟
علاوه بر دستگاههای همه کاره، دستگاههای مخصوصی در بازار متنوع دستگاههای جوجه کشی وجود دارد.
برای مثال دستگاههای مخصوص شتر مرغ، غاز، انواع طوطی و…
این نوع دستگاهها بیشتر به صورت سفارشی طراحی و تولید میشوند و واحدهای تولیدی کوچک بهترین گزینه برای خرید این نوع دستگاهها میباشد.
5- دستگاههای جوجه کشی دست ساز یا شرکتی؟
باتوجه به وجود شرکتهای زیادی در این صنعت افرادی هم به صورت دست ساز اقدام به تولید دستگاههای جوجه کشی مینمایند.
سوالی که احتمالا برای خیلی ها مبهم باشد. کدام یک بهتر است شرکتی یا دست ساز؟
خب مسلما دستگاههای شرکتی مناسب تر هستند شاید به دلیل پشتیبانی و ارائه خدمات پس از فروش مناسب باشد!
اما به این معنی نیست که سازندگان یا واحدهای تولیدی کوچک این خدمات را ارائه نمیدهند، حتی ممکن است بهتر از شرکتهای معتبروبزرگ خدمات ارائه بدهند؛ اما تعهدی در قبال ارائه خدمات ندارند، این مشکل در ایران بسیار شایع است و گریبان تمامی واحد های صنعتی بزرگ و کوچک را می گیرد.
اما برای خرید یک دستگاه جوجه کشی تاکید برداشتن کارت ضمانت معتبر الزامی است و حتما توصیه می شود که دستگاهی را تهیه وخریداری نمایید که گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش مناسبی را ارائه می دهد.
- bjooje
- تیر ۲۸, ۱۳۹۶
- 270 بازدید